OM: "Brech sprak over V-vormige boom achter tent Nicky op Brunssummerheide"

Gepubliceerd op 3/09/2021 om 10:46
Laatst bewerkt op 3/09/2021 om 15:17

Verdachte Jos Brech heeft tegenover medegedetineerde Bekir E. in de tuin van de gevangenis gedetailleerd verklaard over de situatie op de Brunssummerheide in 1998. Dit betrof het tijdstip van de verdwijning van Nicky Verstappen aldaar. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM). 

Advocaat-generaal Gerard Sta gaf hier vrijdag tijdens een tussentijdse zitting van de zaak-Verstappen bij het gerechtshof in Den Bosch meer duidelijkheid over. De uit Simpelveld afkomstige Brech zou in de tuin van de bajes in Vught verteld hebben over de V-vormige boom die op de Brunssummerheide stond achter een tent.

Hierin sliepen Nicky Verstappen en zijn vriendjes, De kinderen liepen naar de bovengenoemde boom om te plassen. Bekir E. zit inmiddels niet meer op dezelfde afdeling als Jos Brech. Eerstgenoemde is overgeplaatst uit veiligheidsoverwegingen. 

Ook zou Brech uit de school zijn geklapt tegenover Sander V., de moordenaar van Milly Boele. V. zal ook gehoord worden, maar dat gebeurt niet in het openbaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties