OLS goed op schema, nog 300 vrijwilligers nodig

foto: OLS Beekdaelen
Gepubliceerd op 21/06/2024 om 17:31
Laatst bewerkt op 21/06/2024 om 17:45

We gaan ’t niet alleen dóén, maar ’t gaat ook lúkken’. Ziedaar de slagzin van de organisatoren van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) die meteen een einde maakt aan de laatste twijfels of ‘Beekdaelen’ wel in staat zou zijn om dit mega-evenement in minder dan zes maanden op de rails te krijgen.

Het antwoord is een volmondig ‘ja’. Ruim twee weken voor de grote dag, zondag 7 juli in Doenrade, liggen de werkzaamheden op schema. Maar het heeft intussen wel bloed, zweet en tranen gekost, en niet te vergeten: honderden doorweekte regenpakken en kletsnatte voeten. Ook vrijdag, tijdens de persconferentie in de imposante tent op het feestterrein in ’Doonder’, kletterde de zoveelste regenbui op het tentzeil.

Organisatorisch komt alles voor mekaar, benadrukt het organisatiecomité. Alleen het weer hebben ze niet in de hand. “Maar vanaf nu gaat de zon schijnen tot in ieder geval 14 juli”, zei de burgemeester van Beekdaelen Eric Geurts met een grote grijns, doelend op het kavelen op zaterdag 13 juli.

Een van de hamvragen: wat kost een biertje op het OLS in Doenrade? Twee euro vijftig voor 20 cl pils. Dat stelde menigeen gerust, want 1 euro minder dan dit jaar op Pinkpop. En op het OLS is het toiletgebruik ook nog eens gratis. Zijn er dan helemáál geen wensen meer? Jawel, tot nu toe hebben zich 1200 vrijwilligers gemeld, fantastisch natuurlijk, maar dat zijn er toch nog driehonderd te weinig om alle festiviteiten te bemensen tot en met zaterdag 13 juli. De donateursactie/crowdfunding onder het grote publiek en kleine ondernemers heeft - tot nu toe - tussen de 5000 en 6000 euro opgeleverd.

Eén conclusie is nu al getrokken: een OLS organiseren in een half jaar in plaats van de gebruikelijke twaalf maanden is inderdaad mogelijk, Beekdaelen bewijst het. Maar ook niet vaker dan ‘Once in a life time….'

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties