Ole Tobiasen in beeld als nieuwe hoofdtrainer Roda JC

Gepubliceerd op 3/05/2023 om 21:45
Laatst bewerkt op 3/05/2023 om 21:48

Roda JC heeft oud-MVV’er en voormalig Ajax-verdediger Ole Tobiasen op het oog als kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden. De Kerkraadse club heeft de interesse bij de geboren Deen kenbaar gemaakt. Dat bevestigen meerdere bronnen woensdag tegenover ZO-NWS.

Volgens ingewijden is er in de afgelopen weken contact geweest tussen beide partijen, waarin Roda de interesse in Tobiasen bekend heeft gemaakt. Hij zou dan Edwin de Graaf kunnen opvolgen die, al na een paar maanden, eind dit seizoen vertrekt.

Ole Tobiasen is op dit moment nog assistent-trainer van Kees van Wonderen bij SC Heerenveen, maar in Friesland loopt zijn contract medio dit jaar af. Dit zou een eventuele overstap van hem naar Kerkrade kunnen vergemakkelijken.

Tobiasen was ook enige tijd zelf verantwoordelijk voor de hoofdmacht in Heerenveen. De Deen (47) deed in de afgelopen jaren verder ervaring op als hoofdtrainer en assistent-coach bij Sparta en bij Almere City. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij NAC.

Als speler was de voormalig verdediger actief voor de Deense clubs FC Kopenhagen, Sandefjord en Aalborg, Ook kwam hij in Nederland uit voor Heerenveen, Ajax, AZ en van medio 2007 tot 2010 voor MVV. Daarna speelde hij nog even voor amateurclub EHC uit Hoensbroek.

Tobiasen, die kampte met forse blessures tijdens zijn loopbaan, sloot hier uiteindelijk zijn actieve carrière als voetballer af. Hij heeft nog altijd een link met Zuid-Limburg, omdat zijn vrouw hier vandaan komt.

In de wandelgangen wordt overigens oud-Fortunees Willy Boessen ook genoemd als kandidaat voor het hoofdtrainerschap bij Roda, al is dat nog door niemand tot op heden bevestigd. Boessen is op dit moment assistent-trainer bij Jong PSV.

De oud-prof, geboren in Sittard, was in het verleden werkzaam als hoofdtrainer bij Helmond Sport, FC Den Bosch en Top Oss.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties