Roda neemt gedurfde én gewaagde stap met Brabantse ‘vriendenkliek’ aan het roer

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 7/10/2021 om 07:50
Laatst bewerkt op 10/10/2021 om 10:08

De man die Roda in contact bracht met nieuwbakken directeur Jordens Peter is diegene die vooral moet zorgen dat de Kerkraadse club op het veld naar behoren presteert: Jurgen Streppel. Brabanders onder elkaar, die bij Willem II al eens nauw samenwerkten als aanvoerder en trainer. Maar die gezagsverhouding zal nu heel anders zijn. Een gewaagde stap van Roda, zeker ook gezien de onervarenheid van Peters. 

Een dik jaar geleden nam RvC-voorzitter Joop Janssen ook plaats achter de microfoon in de businessclub van het Parkstad Limburg Stadion. Toen presenteerde hij zichzelf aan de fans, terwijl ook Martijn Wismans als nieuwe algemeen directeur op de voorgrond trad. Hoe anders was het afgelopen woensdagmiddag rond kwart over vier: De vertrekkende Wismans zat aan een tafeltje achteraf en keek naar de presentatie van zijn opvolger. Als eerste nam Joop Janssen het woord. 

Drukke zomer
Voorafgaand vertelde hij al aan bezoekers dat hij “een drukke zomer had gehad, want er moest veel geregeld worden”, waarna de topman snel nog even richting toilet verdween. Janssen sprak inde afgelopen tijd met meerdere kandidaten voor de directiepost en de keuze viel uiteindelijk op Jordens Peters. Met zijn 34 jaar zeer onervaren, maar wél universitair qua benodigde studies onderlegd. Een gedurfde stap van Roda JC dat op zoek was naar "een frisse wind". 

Peters was enige tijd geleden door zijn vroegere trainer Streppel op de tribune van Willem II aan de jas getrokken met de vraag hoe het met zijn ambitie zat. Dat informele gesprekje mondde uiteindelijk dus uit in een contract voor onbepaalde tijd voor de oud-profvoetballer. Die per 25 oktober de grote baas is van, zoals Peters het zelf noemt, “een grote club”. 

Andere gezagsverhouding
En dat betekent automatisch ook dat hij directeur zal zijn voor de trainer waarmee hij in het verleden in een andere situatie jarenlang samenwerkte. Een totaal andere gezagsverhouding dus. Ook hiermee neemt Roda een gewaagde stap. Er zullen namelijk ongetwijfeld harde noten gekraakt moeten gaan worden tussen het tweetal. De vraag is hoe de kersverse AD hiermee zal omgaan. 

Peters, in ieder geval tijdens zijn presentatie welbespraakt en enigszins charismatisch zoals een algemeen directeur van een profvoetbal club behoort te zijn, ziet daar zelf vooralsnog geen valkuilen in. “Ik snap dat daar scepsis over is, maar het is aan mij om daar het tegendeel over te bewijzen.” De Brabander zal daarvoor de tijd in het Parkstad Limburg Stadion moeten krijgen. 

Slangenkuil
Al wil het binnen de top van de Kerkraadse club soms nogal eens een slangenkuil zijn. Met de komst van nóg een andere Brabander in de technische staf, Adrie Bogers als assistent-trainer en oude bekende van Streppel, zit het qua ‘vriendenkliek’ wel goed in de kleedkamer van de Kerkraadse club. Temeer omdat ook keeperstrainer Rein van Duijnhoven en andere assistent Remond Strijbosch uit de kring van de hoofdtrainer afkomstig zijn. 

De vraag is hoe dit in de toekomst allemaal zal gaan werken. De tijd zal het leren. 
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties