Afbouw poortgebouw Slot Schaesberg vertraagd

foto © ZO-NWS | Jan Boneschansker
Gepubliceerd op 24/10/2024 om 10:02
Laatst bewerkt op 24/10/2024 om 10:22

Het afbouwen van het poortgebouw van Slot Schaesberg loopt een jaar vertraging op. Dat komt omdat de metselaar die al was begonnen aan de klus deze zomer heeft afgehaakt.

Recentelijk liet ook de timmerman die aan de poorttoren werkte weten dat hij geen tijd meer had voor het project in Schaesberg. Aanvankelijk zou het poortgebouw in het najaar van 2025 klaar moeten zijn. Op dit moment is ongeveer één derde van de toren al klaar.

De gemeente Landgraaf is nu in gesprek met een andere partij maar daarmee is nog geen overeenstemming bereikt, schrijft het gemeentebestuur aan de raad. Dat hoopt men wel op korte termijn te bereiken.

Dan kan pas volgend voorjaar de verdere afbouw ter hand worden genomen. De werkzaamheden kunnen namelijk niet uitgevoerd worden als het kan gaan vriezen. Pas als het metselwerk is afgerond kan het dak er op.

In april maakte de gemeenteraad 1 miljoen euro vrij voor het afbouwen van de poorttoren van Slot Schaesberg. Het afbouwen van het poortgebouw maakt deel uit van de toekomstvisie op Landgoed Slot Schaesberg.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties