VIDEO: OLS in Doenrade houdt 110.000 euro over, maar raakte 78.000 euro kwijt

Gepubliceerd op 19/10/2024 om 13:30
Laatst bewerkt op 20/10/2024 om 07:37

Het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) dat deze zomer in Doenrade werd gehouden heeft 110.000 euro overgehouden. Dat is zaterdagmiddag bekendgemaakt bij de presentatie van de cijfers in het gemeentehuis in Schinnen.

Van dat batig saldo gaat 40 procent naar de 9 schutterijen van Beekdaelen die het evenement samen organiseerden. 60 procent gaat naar de verenigingen die met hun vrijwilligers het evenement hebben ondersteund. Het resultaat werd gedrukt door lagere consumptieprijzen en het achterwege laten van kosten voor toiletgebruik. De totale omzet bedroeg 1,1 miljoen euro.

Phishingmails
De organisatie ging voor 78.000 euro de boot in vanwege phishingmails. Mails met facturen van leveranciers waren onderschept en aangepast waardoor ongemerkt forse bedragen werden overgemaakt naar bankrekeningen in het buitenland. Daarvan heeft de organisatie aangifte gedaan bij de politie en loopt een onderzoek. Maar Jos Timmermans verwacht niet dat de organisatie daarvan nog iets terugziet. "Al met al kijken we tevreden terug op een mooi feest en dat is het belangrijkste", zegt Timmermans.

De OLS-federatie wees in december het grootste schuttersfeest in Nederlands- en Belgisch-Limburg toe aan Beekdaelen, nadat de winnaar van vorig jaar, St. Antonius uit Nederweert, was afgehaakt. Negen schutterijen uit Beekdaelen namen daarop de organisatie van het OLS op zich. Voor hen wachtte een monsterklus omdat er nog slechts een korte periode van voorbereiding was. Tal van verenigingen en vrijwilligers werden aangetrokken om alles in goede banen te leiden. 

Schutterij Sint Nicolaas uit Heythuysen nam de felbegeerde D'n Um mee naar Midden-Limburg en is nu bezig met de organisatie voor volgend jaar.

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties