Heerlen gaat bomen beter beschermen

Gepubliceerd op 2/10/2024 om 09:18
Laatst bewerkt op 2/10/2024 om 09:26

De Gemeente Heerlen gaat de bomen in de stad beter beschermen met nieuwe regels. Dat is nodig omdat Heerlen meer wil vergroenen.

Daartoe is een nieuwe bomenverordening opgesteld die nog door de gemeenteraad moet worden goedgekeurd. Tot nu toe werden alleen waardevolle bomen beschermd, maar met de nieuwe regels gaat dat ook gelden voor andere bomen en houtopstanden.

"In de tijdgeest van nu, waarbij bomen terecht als erg waardevol worden gezien, is het belangrijk dat zij niet zomaar kunnen worden gekapt zoals dat de afgelopen jaren kon en dus moeten worden beschermd", zegt wethouder Marco Peters.

Inwoners hoeven alleen bij dikkere bomen een kapvergunning aan te vragen. Ook hoeven zij minder te compenseren dan niet-particulieren zoals bijvoorbeeld een ontwikkelaar of de gemeente zelf. De nieuwe regels zorgen op deze manier voor een betere bescherming van groen zonder een hoge regeldruk voor onze inwoners.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties