Geheim informant tipte politie over coketransport Voerendaalse

Foto: iStock
Gepubliceerd op 1/10/2024 om 11:17
Laatst bewerkt op 1/10/2024 om 11:18

Een 51-jarige vrouw uit Voerendaal zit in voorarrest op verdenking van drugshandel. Dat bevestigt haar advocaat Peer Szymkowiak. 

Een geheim informant heeft het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie getipt over haar vermeende rol bij een internationaal transport van tientallen kilo's cocaïne. 

Ze blijkt in de afgelopen tijd in Zuid-Amerika kokosnoten en cassave, middels twee afzonderlijke transporten, besteld te hebben. Deze containers kwamen aan in de Rotterdamse haven, maar er bleek ook voor miljoenen euro's aan cocaïne in verborgen te zitten.

De opsporingsdiensten besloten om het laatste transport - waar de onderschepte coke overigens al was uitgehaald - te gaan volgen, waarna dit werd afgeleverd bij de Voerendaalse "Mijn cliënte deed die bestellingen voor haar eigen handel, van de aanwezigheid van drugs zegt zij helemaal niks te weten", vervolgt haar raadsman. 

"Zij verleent alle medewerking. Dat houdt onder andere in dat ze namen noemt van de mensen met wie zij zaken heeft gedaan en dat de politie in haar telefoon mag kijken", aldus de raadsman. Het onderzoek in deze zaak is nog in volle gang. De vrouw, die ook eigenaresse is van een uitgaansgelegenheid in Maasmechelen, moet naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. 

Die zal dan een beslissing moeten nemen over haar voorlopige hechtenis.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties