Celine Daemen uit Schimmert werkt in New York aan virtual reality opera

Het Lincoln Center in New York. Foto: iStock
Gepubliceerd op 27/09/2024 om 10:44
Laatst bewerkt op 27/09/2024 om 11:03

Celine Daemen werkt de komende acht maanden in New York aan een nieuwe virtual reality opera. De regisseuse uit Schimmert doet dat op uitnodiging van het prestigieuze Lincoln Center, het centrum voor podiumkunsten in de Amerikaanse stad.

Vanaf 1 oktober doet ze met haar vormgever Aron Fels en anderen in New York onderzoek naar raakpunten van theater en virtuele technologie. Daarbij gaat het om het verder verdiepen van de beleving van techniek bij live podium optredens. Daemen zegt in de krant "in de wolken" te zijn met de uitnodiging uit Amerika. 

Dat ze met haar studio Amsterdamse Studio Nergens voor deze opdracht is geselecteerd komt ongetwijfeld voort uit de vele prijzen en internationale aandacht die ze heeft verworven. De virtual reality opera waaraan ze in New York gaat werken is over ongeveer twee jaar klaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties