foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 21/09/2024 om 20:06
Laatst bewerkt op 21/09/2024 om 21:37

Een mooie nazomerse dag en een Parkstad Limburg Stadion gevuld met ruim 10.000 toeschouwers. De perfecte ambiance voor een derby tussen Roda en MVV.

Het werd vooral een wedstrijd van de niet benutte kansen, twee doelmannen die op scherp stonden en twee teams die wel wilden, maar waar het niet altijd lukte wat ze in gedachten hadden. En gezien het hele spelbeeld was een puntendeling op zijn plaats geweest. Maar Orhan Dzepar verlengde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd met zijn hoofd een vrije trap en liet de 1-0 aantekenen waardoor de punten in Kerkrade bleven.

Absolute uitblinker in deze wedstrijd was doelman Justin Treichel die zijn ploeg in de race hield. En al vroeg in de wedstrijd voorkwam dat MVV op voorsprong kwam. Al was het aan de andere kant Romain Matthys die het eerste schot op doel, van Thomas Oude Kotte goed pareerde.

Drie wedstrijden in tien dagen was Roda niet in de kouwe kleren gaan zitten. En dat was te zien op het veld. Gelukkig voor de thuisploeg was daar Justin Treichel die de ene na de andere kans van MVV om zeep hielp. En aangezien ook Roda niet echt bij machte was om een vuist te maken gingen beide ploegen met een 0-0 stand rusten.

Binnen tien minuten na de hervatting wisselde Roda-trainer Bas Sibum zijn elftal al op drie plekken. Dzepar, Kongolo en Pena-Zauner  kwamen in het veld voor Schwirten, Beerten en Seedorf. Thibo Baeten had vervolgens  nog de grootste kans, maar zijn schot trof  de lat.

Uiteindelijk was het invaller Dzepar die in de laatste minuut het hoofd koel hield en Roda op voorsprong zette. Door de overwinning op MVV is Roda nu gestegen naar de elfde plek.

Vrijdag mag de ploeg naar Eindhoven waar het speelt tegen FC Eindhoven.