Konvooi met 18 ton aan hulpgoederen voor Oekraïne

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 16/09/2024 om 09:17
Laatst bewerkt op 16/09/2024 om 09:26

Vanuit Kerkrade is opnieuw een konvooi met 18 ton aan hulpgoederen naar Oekraïne vertrokken. Het initiatief van stichting Samen Sterk-Samen Vrij en het Rode Kruis kreeg daarbij hulp van tientallen Oekraïense vrijwilligers uit de Euregio.

Het transport omvat dozen met kleding, medicamenten, huisraad, speelgoed en een beperkte hoeveelheid geneesmiddelen. Het gaat om spullen die door bedrijven en particulieren zijn aangeleverd.

Ook werden 22 pallets met vochtige Swash doekjes gedoneerd door een bedrijf. Deze doekjes zijn cruciaal voor lichaamsverzorging zonder gebruik van water en zeep, wat van groot belang is voor gebieden in Oekraïne waar door recente bombardementen geen toegang is tot warm water of zelfs geen water beschikbaar is.

De humanitaire zending heeft krijgt steun van de Ambassade van Oekraïne in Den Haag.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties