Robert Wendler uit Doenrade naar wereldkampioenschap cornhole

Foto: iStock
Gepubliceerd op 11/09/2024 om 10:11
Laatst bewerkt op 11/09/2024 om 10:35

Robert Wendler uit Doenrade doet mee aan het wereldkampioenschap cornhole. Dat is vrijdag en zaterdag in Trier. Cornhole is een uit de Verenigde Staten overgewaaide sport waarbij met pitten gevulde zakjes op een bord met een gat gegooid worden.

De sport is ook in Europa aan een opmars bezig. Volgens L1 zijn er twee Limburgers die de sport op semiprofessionele wijze beoefenen. Robert Wendler is er daar één van. Wekelijks oefent hij bij zijn club in het Brabantse Deurne.

De spanning om dat zakje in dat gat te krijgen is geweldig en dan krijg je een kick als dat lukt.

Robert Wendler uit Doenrade

In Trier strijdt Wendler met vijf andere Nederlandse spelers tegen de top tijdens het WK landenteams. Het Nederlandse team moet zich in de voorrondes staande houden tegen Litouwen, Zweden en het befaamde team van Canada. "Canada is wel een uitdaging", zegt Robert, "ik maak me geen illusies, want dat zijn mannen die al meerdere jaren op hoog niveau cornhole spelen, maar ik ga me toch van mijn beste kant laten zien."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties