Briljanten huwelijk Joep en Netteke Bindels

foto © ZO-NWS | Peter Trompetter
Gepubliceerd op 11/09/2024 om 07:50
Laatst bewerkt op 11/09/2024 om 08:02
foto © ZO-NWS | Peter Trompetter

Joep (92) en Netteke (88) Bindels-Bemelmans uit Kerkrade zijn 65 jaar getrouwd. Burgemeester Petra Dassen bezocht het echtpaar en bracht de felicitaties over.

Joep leerde Netteke kennen in 1958 in het toenmalige hotel Bemelmans aan de Dorpstraat in Wijlre. Netteke was de dochter van de eigenaar en uitbater van het hotel. Ze bediende de gasten van de koffietafel. Op het moment dat Netteke een kopje voor Joep aan het inschenken was werd hij verliefd. Hij regelde meteen een afspraak en Netteke stemde in. Op de motor kwam hij zijn date afhalen. Een dik jaar later werd het huwelijk voltrokken.

Na hun huwelijk betrokken ze een woning in Kaalheide. In 1960 werd hun dochter geboren. Het echtpaar kreeg nog drie zonen en ze hebben 4 kleinkinderen. Het gezin Bindels heeft 43 jaar aan de Heistraat in Landgraaf gewoond.

We hebben een rijk leven gehad, maar we doen het nu rustig aan.

Joep en Netteke Bindels-Bemelmans

Joep heeft bewogen werkzaam leven. Hij begon in 1948 bij de koopvaardij in Delfzijl en was ook even bij de Koninklijke Marine. Na zes jaar varen ging hij bij een grenswisselkantoor aan de slag. Daarna heeft hij in het rekencentrum van DSM gewerkt. Na de mijnsluiting kreeg hij een job bij Curver Plastics. Zijn laatste baan was als magazijnmeester in het voormalig ziekenhuis in Brunssum. In 1997 ging hij met vervroegd pensioen. 
 
Zijn passie was muziek maken met zijn onafscheidelijke saxofoon. 60 jaar was hij lid van Harmonie St. Jozef Kaalheide. Verder heeft hij gespeeld bij de harmonie van Wijlre, de vierkoppige Old Time Swing Band en de Roderland Muzikanten.

Als Joep met zijn saxofoon naar een optreden was, zorgde Netteke voor de kinderen. Ze deed graag lezen, puzzelen en tuinieren. De echtelieden waren echte wereldreizigers. Van 1998 tot enkele jaren geleden bezochten ze hun zoon in Los Angeles. "We hebben een rijk leven gehad, maar we doen het nu rustig aan."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties