VIDEO: Inwoner Bingelrade mag koningspaar rondrijden in legervoertuig

foto © ZO-NWS & L1
Gepubliceerd op 8/09/2024 om 13:45
Laatst bewerkt op 8/09/2024 om 13:47

Donderdag is een bijzondere dag voor Marc Schoonbroodt uit Bingelrade. Hij mag dan in Noorbeek de koning en koningin rondrijden in zijn gerestaureerde Dodge Command Car.

Het koningspaar bezoekt dan Mesch waar de geallieerden 80 jaar geleden op 12 september 1944 de grens overstaken. Van daaruit werd Zuid-Limburg bevrijd. Dat Schoonbroodt het koningspaar mag rondrijden vindt hij niet alleen bijzonder maar hij geeft toe dat ook de spanning begint toe te slaan. "Ik hoop dat de koning en koningin me een beetje op mijn gemak stellen, want ik kan wel wat geruststelling gebruiken."

Schoonbroodt verzamelt en restaureert als sinds 2009 legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Zijn passie deelt hij met zijn vrouw. De Dodge Command Car WC 57 waarin hij het koningspaar mag rondrijden is recent helemaal gerestaureerd. "Nieuwe banden, nieuwe details... er moest heel wat gebeuren", legt Schoonbroodt uit. "Het voertuig moet er exact uitzien zoals op het moment dat de geallieerden Nederland binnenkwamen", zegt Schoonbroodt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties