Riley Demarteau (13) prolongeert drie wereldtitels in Engeland

Riley Demarteau wereldkampioen Engeland
Foto: Dave Demarteau
Gepubliceerd op 28/08/2024 om 15:00
Laatst bewerkt op 28/08/2024 om 16:17

Riley Demarteau uit Landgraaf heeft op 17 en 18 augustus in Engeland drie wereldtitels binnengesleept bij de Engeland WKO (World Kickboxing organisation). Van de zes gespeelde wedstrijden won het kickbokstalent er vijf en verloor er nipt één.

Riley wist in de Metrodome Barnsley in Engeland wederom furore te maken. Bij de B amateur K-1 tot 36,5 kg klasse won hij één partij, waardoor hij de eerste wereldtitel pakte. In de A amateur K-1 tot 38 kg wist hij twee wedstrijden winnend af te sluiten en bij de 'Lowkick light' tot 40kg mocht hij zijn derde wereldtitel binnenslepen. Tijdens de 'TKO Lowkick' behaalde hij zilver. "Al was de jury het niet helemaal met elkaar eens", vertelt vader Dave Demarteau. "Maarja, maakt ook niet uit. Ook verliezen hoort erbij."

De kickbokser uit Landgraaf won twee keer overtuigend van zijn tegenstander. "Hij heeft twee keer gewonnen na een technische K.O. (als een wedstrijd door een knockout beëindigd wordt, red.). Riley ging niet meteen juichen, maar bekommerde zich meteen om zijn tegenstander. Toen zijn hand in de lucht ging, deed hij dat ook bij zijn tegenstander. "Om te laten zien dat hij ook een prestatie heeft afgelegd en dat het niet alleen om hem gaat", vertelt zijn vader.

"Toen Riley thuis kwam ging zijn vizier ook meteen weer richting school. Zijn schooltas werd weer ingepakt en het normale leven gaat weer verder. Riley is gewoon Riley. Hij blijft er erg nuchter onder, maar natuurlijk is hij wel trots op zijn prestatie."

De prestaties van Demarteau blijven niet onopgemerkt, want hij heeft alweer een uitnodiging ontvangen voor twee internationale toernooien. In oktober reist hij af naar Londen en in november gaat de kickbokser naar Rome.

Sporttitaantjes
Bekijk ook de aflevering van Sporttitaantjes. In deze serie zet ZO-NWS jong en veelbelovend sporttalent uit Parkstad in de spotlights. Verslaggever Mervyn van Leeuwen gaat bij ze op bezoek om te praten over over hun liefde voor de sport.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties