Heerlens cultuurfestival Cultura Nova klaar voor start 33e editie

Sterre Schlicher
Gepubliceerd op 27/08/2024 om 10:24
Laatst bewerkt op 27/08/2024 om 10:49

Komende vrijdag gaat de 33e editie van Cultura Nova van start. Het Heerlense cultuurfestival duurt ruim een week, tot en met zondag 8 september.

Cultura Nova bestaat sinds 1991. Het jaarlijkse festival trekt gemiddeld zo'n 70.000 bezoekers, die de zeker 250 activiteiten van ruim 40 deelnemende theatergezelschappen en kunstenaars kunnen bezoeken.

De activiteiten bestaan zowel uit openlucht optredens als intieme theatervoorstellingen. Dit jaar zijn er naast standplaats Heerlen ook voorstellingen in Brunssum, Kerkrade en Simpelveld.

Lees ook: Openluchtvoorstelling Cultura Nova ook in Brunssum, Kerkrade en Simpelveld

Volgens de organisatie gaan veel voorstellingen en projecten dit jaar over 'chaos'. "Over als alles niet loopt zoals het hoort, ongeluk, falen vallen… en opstaan", schrijft de organisatie op de website. Dat dit een thema is dat vaak terugkomt, is omdat Cultura Nova dit jaar een ode brengt aan veerkracht. "Van niets iets maken."

De openingsvoorstelling van het festival is Mo et le Ruban Rouge van L’homme Debout. Een ander opvallend muziektheaterstuk is Eldorado, waar burgemeester Wil Houben en wethouder Ruud Braun van de gemeente Voerendaal een gastrol in spelen. Verder zijn er elke dag diverse voorstellingen te zien die te maken hebben met film, muziek, dans en beeldende kunst.

Het volledige programma van Cultura Nova is te zien op hun website.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties