Steeds meer mensen doen beroep op Leergeld Parkstad

Sterre Schlicher
Gepubliceerd op 23/08/2024 om 09:25
Laatst bewerkt op 23/08/2024 om 09:39

Het aantal aanvragen om hulp voor kinderen uit gezinnen in Parkstad die het financieel moeilijk hebben, is flink toegenomen. 3273 gezinnen klopten vorig jaar aan bij Leergeld Parkstad. Dat is 13 procent meer dan het jaar daarvoor.

Bijna 6000 kinderen konden afgelopen jaar daardoor geholpen worden.

Leergeld Parkstad kan helpen met de aanschaf van bijvoorbeeld schoolspullen, een laptop, fiets, contributie voor een vereniging, sportkleding of zwemlessen bij mensen die wat minder hebben uit te geven. Het is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar.

In heel Limburg steeg het aantal kinderen met een hulpvraag met 29 procent. Dat is een hogere toename dan in Parkstad. Dat is te verklaren doordat Parkstad de afgelopen jaren al een sterkere toename van aanvragers heeft gehad. Volgens de stichting is de coronapandemie daar een belangrijke oorzaak van. Armoede nam toe in die periode, net zoals de prijzen voor levensonderhoud en basisvoorzieningen.

Hoewel het armoedevraagstuk in Nederland de afgelopen tijd meer aandacht kreeg, zowel van de overheden, maatschappelijke organisaties als van het bedrijfsleven, zijn er meer huishoudens met een inkomen net onder of net boven de lage inkomensgrens dan in 2022. Deze gezinnen hebben vaker betalingsachterstanden, onvoldoende geld voor elke dag een warme maaltijd en/of nieuwe kleding. Daar komt vaak nog een stapeling van gezondheidsproblemen bij en achterstanden op het sociale vlak.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties