Boek 'Tien torens diep' over mijnverleden wordt theatervoorstelling

foto: iStock
Sterre Schlicher
Gepubliceerd op 22/08/2024 om 14:39
Laatst bewerkt op 22/08/2024 om 15:24

Het boek Tien torens diep van Jacques Vriens wordt na een verfilming ook tot een theatervoorstelling gemaakt. Met als regisseur de schrijver zelf.

De productie komt tot stand in samenwerking met Parkstad Limburg Theaters Heerlen, Nederlands Mijnmuseum en het Nationaal Programma Heerlen Noord.

In de familievoorstelling spelen zo'n 45 amateurspelers die het verhaal van Stef, Victor en Wietske vertellen en het dagelijks leven in een mijnkolonie eind jaren vijftig. De film, die in 2009 werd gemaakt, is onder meer in de mijnwerkersbuurt in Treebeek opgenomen. 

Het team is nog op zoek naar mensen die deel willen nemen in de voorstelling. Dat varieert van spelers voor tekstrollen, figuranten, mensen die mee willen helpen om het decor te bouwen, voor kleding te zorgen, grime en kinderbegeleiding. "Zowel kinderen als volwassen, amateurs met toneelervaring, maar ook de mensen die een nieuwe uitdaging aandurven zijn welkom", valt op de website te lezen. "De bedoeling is om in elk geval amateurspelers uit Heerlen-Noord te betrekken bij de voorstelling, maar ook mensen uit andere regio's zijn welkom." Op 17 oktober is er een informatieavond in Heerlen voor geïnteresseerden. 

De voorstellingen zijn in oktober 2025 te zien in het theater in Heerlen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties