André Simon ontvangt Gouverneurspenning tijdens Indië Herdenking in Heerlen

Foto: Provincie Limburg
Sterre Schlicher
Gepubliceerd op 16/08/2024 om 13:29
Laatst bewerkt op 16/08/2024 om 20:39

Gouverneur Emile Roemer heeft donderdag tijdens de Indië Herdenking in Heerlen de zogeheten Gouverneurspenning uitgereikt aan André Simon. Hij kreeg die onderscheiding vanwege zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Waringin.

Daarnaast werd er waardering uitgesproken voor zijn langdurige inzet voor de Indische en Molukse gemeenschap in Limburg en voor het leggen van verbindingen met andere Limburgers.

Stichting Waringin zet zich in om de Nederlands-Indische geschiedenis levend te houden. Bijvoorbeeld door gastlessen op middelbare scholen te organiseren of deel te nemen aan de jaarlijkse Indië-herdenking. Ook heeft de stichting een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van een eigen Indië-monument in 2019 in Heerlen.

De Gouverneurspenning is een onderscheiding die door de gouverneur wordt toegekend aan personen of organisaties die zich hebben ingezet voor de provincie en de bevolking.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties