Wietproef in Heerlen weer uitgesteld

foto: iStock
Gepubliceerd op 14/08/2024 om 16:30
Laatst bewerkt op 14/08/2024 om 16:30

De legale kwekers die zorgen voor een legale toevoer van cannabisproducten naar de deelnemende coffeeshops in onder meer Heerlen, kunnen nog niet voldoen aan de gewenste hoeveelheden. Daarom wordt de proef voorlopig uitgesteld totdat er vijf legale telers kunnen leveren. Nu zijn dat er drie.

Dit is besloten door minister David van Weel (Veiligheid en Justitie, VVD) en staatssecretaris Vincent Karremans (Preventie, VVD). In de steden Maastricht, Heerlen, Almere, Arnhem, Breda, Groningen, Nijmegen, Tilburg, Voorne aan Zee en Zaanstad doen 63 van in totaal 75 deelnemende coffeeshops mee die al in meer of mindere mate producten van legale kwekers verkocht.

Het experiment waarbij deelnemers alleen nog legaal geproduceerde cannabisproducten verkopen kan nog dus nog niet beginnen. Dit kan pas als er voldoende kwalitatieve hasj en hennep geleverd wordt. Het is dus wachten op meer legale kwekers die voor voldoende toevoer kunnen zorgen. 

Voor de bevoorrading zijn tien telers aangewezen. Daarvan zijn er vijf daadwerkelijk gestart waarvan drie ook al leveren. De overige vijf krijgen van het kabinet negen maanden de tijd om ook op te starten, anders vallen zij buiten de boot.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties