Voerendaal trekt 2,5 miljoen uit voor verduurzaming gemeentelijke gebouwen

Gepubliceerd op 25/07/2024 om 09:20
Laatst bewerkt op 25/07/2024 om 09:41

De gemeente Voerendaal trekt 3,7 miljoen euro uit voor de verduurzaming van tien gemeentelijke gebouwen. Dit zal de komende tien jaar in fases moeten gaan gebeuren. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van onder andere warmtepompen en zonnepanelen. 

De gebouwen die worden verduurzaamd zijn het gemeentehuis, de Borenburg, het Kunderhoes, de gemeentewerf, gemeenschapshuis ’t Wouves, de bibliotheek in Voerendaal, de kleedaccommodaties van de voetbalclubs RKVV Voerendaal en RKSVB in Ubachsberg, sportcomplex De Joffer en MFC De Auw Sjoeël in Ubachsberg.

"Wij positioneren onszelf op deze manier als belangrijke speler binnen de regio", schrijft het college van burgemeester en wethouders. "Wij kunnen op een geloofwaardigere manier anderen stimuleren om het eigen vastgoed te verduurzamen en de gemeente geeft ook een voorbeeld aan de burger om met de verduurzaming van de eigen woning aan de slag te gaan", aldus het college.

Het Voerendaalse college verwacht dat de verduurzaming "zal leiden tot lagere exploitatielasten voor de huurder. Daarnaast neemt het comfort van het gebouw toe en is een duurzaam gebouw waardevaster."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties