Hoogbejaarde Brunssumse verdacht van doodrijden man Valkenburg

Foto: Orange Media
Gepubliceerd op 18/07/2024 om 15:27
Laatst bewerkt op 18/07/2024 om 15:49

Een 83-jarige vrouw uit Brunssum wordt door justitie verdacht van het veroorzaken van een ongeluk in Valkenburg waarbij een man om het leven kwam, in juni vorig jaar. Dat bevestigt haar advocaat Björn Jegers tegenover ZO-NWS.

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juni werden rond 2.00 uur twee voetgangers met een personenauto aangereden bij een zebrapad op de Wilhelminalaan in het centrum van Valkenburg. Eén van de twee voetgangers, een 77-jarige man uit diezelfde plaats, overleed uiteindelijk enkele dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De politie was op dat moment al aan de slag gegaan met een onderzoek naar de toedracht. De hoogbejaarde inwoonster van Brunssum was in beeld gekomen omdat zij de bestuurster van de auto was geweest. De vrouw heeft tot op heden geen verklaring kunnen geven over wat de precieze oorzaak van het fatale ongeluk is geweest.

Er zou sprake zijn van geheugenverlies. “Mijn cliënte kan zich niks van het ongeval herinneren”, zegt haar raadsman Jegers. De verdachte vrouw moet eind juli dit jaar voor de rechtbank in Maastricht gaan verschijnen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties