VIDEO: Natuurmonumenten benadrukt gevaar watercrassula: 'Planten kunnen verdwijnen'

Gepubliceerd op 17/07/2024 om 16:28
Laatst bewerkt op 18/07/2024 om 09:21

Natuurmonumenten benadrukt het gevaar van de watercrassula. Deze plant groeit zo hard dat het andere planten op de Brunssummerheide bedreigt.

Je ziet de plant niet, maar hij is er wel. De watercrassula is momenteel de meest gevreesde plant op de Brunssummerheide. Peter Everts van Natuurmonumenten wil mensen erop attenderen dat de watercrassula niet onderschat moet worden. "Mensen kunnen onbewust de plant onder hun schoenzolen verspreiden of honden kunnen het meenemen onder hun pootjes. Hierdoor kan de plant zich sneller verspreiden. De watercrassula groeit namelijk erg snel en kan als een deken over de huidige planten groeien, waardoor deze geen zuurstof meer krijgen."

Vanwege dit risico gaat Natuurmonumenten maatregelen treffen. "We gaan hier hekken plaatsen met prikkeldraad. Hierdoor kunnen mensen niet in het gebied komen waar de plant zich heeft gevestigd", vertelt Peter.

Mensen die denken dat ze door de maatregelen niet meer optimaal kunnen genieten van de Brunssummerheide hoeven zich geen zorgen te maken. "Aan het pad veranderen wij niks. Alleen langs het pad staan de hekken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties