VIDEO: Dertig actievoerders bij protestmars voor behoud muziekschool

foto © ZO-NWS | Mitch Gossens
Gepubliceerd op 4/07/2024 om 09:22
Laatst bewerkt op 4/07/2024 om 10:40

Circa dertig actievoerders liepen woensdagmiddag door het centrum van Heerlen. Zij willen dat de oude muziekschool in Hoensbroek behouden blijft voor culturele activiteiten.

De oproep van het Bewoners Platform Heerlen Noord om deel te nemen aan de protestmars slaagde maar slechts ten dele, want er was gerekend op een veel grotere deelname. Jacques Giesbertz, mede-organisator van de protestmars, wijt de matige opkomst aan het tijdstip overdag, maar ook aan de vakanties die voor de deur staan. De sfeer was in ieder geval prima en ook onze boodschap is overgekomen, zegt Giesbertz.

Burgemeester Roel Wever ging met de actievoerders in gesprek tijdens de protestmars die begon bij het Maankwartier. "Na de zomer komt er een vervolggesprek met de gemeente", zegt Giesbertz tegen ZO-NWS. De gemeente ziet behoud van de oude muziekschool in Hoensbroek niet zitten want het gebouw is oud en niet duurzaam. De gemeente vindt bovendien dat het cultureel hart moet worden ingepast in het nieuwe centrumplan van Hoensbroek.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties