VIDEO: Roda-supporters tijdens eerste training voorzichtig over promotiekansen

Roda-supporters tijdens eerste training
Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 24/06/2024 om 15:51
Laatst bewerkt op 25/06/2024 om 10:55

In het Parkstad Limburg Stadion rolde vanmorgen weer de eerste bal in aanloop naar het nieuwe seizoen. De kater van het dramatische einde in de play-offs is inmiddels weggespoeld, waardoor het vizier weer kan worden gericht op promotie naar de Eredivisie.

Onder toeziend oog van zo’n 100 supporters begonnen de Kerkradenaren aan de voorbereiding van het seizoen 24/25. Nadat Roda JC vorig jaar bijna was gepromoveerd, zijn de supporters nu nog erg voorzichtig om over promotie te praten. Er is wel vertrouwen, maar ze moeten het eerst maar eens zien. “Ik hoop dat ze het dit seizoen waar kunnen maken”, vertelt een jonge Roda-supporter. "Als de kwaliteit net zo is als vorig seizoen, dan spelen we weer mee voor het kampioenschap. Als dat niet zo is, gaat dat niet gebeuren”, aldus een supporter.

Tijdens de zomerstop werden onder andere Jay Kruiver, Joshua Schwirten en Thomas Oude Kotte als nieuwe aanwinst vastgelegd. Toch is het voor de supporters nog te vroeg om een oordeel te vellen over hun kwaliteiten. “Ik kan het wel op Google gaan opzoeken, maar bij een blessure of als ze niet zo goed zijn als afgelopen seizoen, weet je nog niets”. Sterkhouders als Matisse Didden en Sami Ouaissa hebben Roda JC in de zomer verlaten. Toch is er vertrouwen dat ook zonder deze spelers een prestatie op de mat kan worden gelegd. “Jammer dat ze weg zijn, maar ik heb er wel vertrouwen in dat we het zonder hun wel aankunnen.”

Toch wordt er niet alleen met een ‘Rodabril’ naar de verwachte prestaties gekeken, maar ook met realisme. Een trouwe supporter denkt zelfs dat het beter is om nóg een jaar in de Keuken Kampioen Divisie te spelen, zodat de Kerkradenaren daarna stabieler kunnen promoveren naar de Eredivisie. “Vorig seizoen hoefde Roda niet te promoveren, FC Groningen en NAC wel. Nu eerst nog een jaartje KKD en dan pas promoveren. Als je de derby’s maar wint, dan heb je dit seizoen tenminste nog iets laten zien.”

Roda JC begint de competitie in de Keuken Kampioen Divisie op maandag 12 augustus tegen Jong AZ.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties