Arrestaties en doorzoekingen Heerlen in verband met Duits onderzoek

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 4/06/2024 om 16:18
Laatst bewerkt op 4/06/2024 om 16:35

In het kader van een rechtshulpverzoek uit Duitsland hebben politie en Openbaar Ministerie in Limburg dinsdagochtend op negen locaties in Heerlen doorzoekingen verricht. Hierbij zijn zeven personen aangehouden. Het betreft een strafrechtelijk onderzoek naar voertuigcriminaliteit.

De doorzoekingen vonden plaats in zes woningen en bedrijfspanden op de Italiëlaan, Gravenstraat, Byrdstraat, Nederlandlaan, Beneluxlaan, Niersstraat, Rennemigerveldweg en Terweijerweg, alle in Heerlen.

De politie ontdekte bij deze doorzoekingen gestolen voertuigen, onderdelen van gestolen voertuigen, contant geld, gereedschap voor diefstallen, wapens, telefoons en gegevensdragers. Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen.

Naast een aantal Duitse politiemensen namen zo'n 100 agenten van de Limburgse politie en de Landelijke Eenheid deel aan de actie die onder leiding stond van twee officieren van justitie van het Openbaar Ministerie (OM).

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties