Fortuna pakt belangrijke punten in duel tegen Go Ahead Eagles

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 24/04/2022 om 21:01
Laatst bewerkt op 24/04/2022 om 21:15

Fortuna Sittard heeft zondag in eigen stadion met 1-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. Dat leverde Fortuna drie belangrijke punten op in de strijd tegen degradatie.

Paul Gladon had Fortuna in de 9e minuut al op voorsprong kunnen brengen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Dat lukte Zian Flemming wel in de 22e minuut. De bal werd nog aangetikt door een Eagles speler, maar verdween over doelman Noppert in de netten. Fortuna had daarna nog een aantal fraaie kansen, maar die werden niet verzilverd.

Ook na de thee was Fortuna een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Go Ahead Eagles. Tegen het einde van de wedstrijd werd het nog spannend. De ploeg uit Deventer zette extra druk  en probeerde de stand gelijk te zetten. Maar ook de 6 minuten extra tijd werd niet meer gescoord.

Met de overwinning staat Fortuna nu 14e op de ranglijst.