Supportersraad zegt vertrouwen op in Roda-top

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 10/08/2021 om 18:58
Laatst bewerkt op 10/10/2021 om 10:13

De Supportersraad van Roda JC, waarin meerdere geledingen van de fans vertegenwoordigd zijn, wil dat de raad van commissarissen, de directie en het bestuur van de Stichting Roda JC opstappen. Dat blijkt uit een statement, in handen van ZO-NWS, van de officiële afvaardiging van de supporters.

Die ging maandagavond in gesprek met raad van commissarissen-voorzitter Joop Janssen en algemeen directeur Martijn Wismans. “De Supportersraad heeft ernstige bedenkingen over de voortgang van het driejarenplan dat tot promotie moet leiden. Immers er is al een jaar verstreken", valt te lezen in het statement. 

"We zien vooralsnog onvoldoende vooruitgang op het gebied van genereren van extra inkomsten die noodzakelijk zijn om naar de Eredivisie terug te komen en daar te kunnen blijven. De optie van een op te zetten spelersfonds moet nog steeds worden onderzocht. Een gedeeltelijke aandelenoverdracht en daarmee beperkte zeggenschap is voor de Phoenixgroep uit den boze."

De Supportersraad wil dat de Roda-top plaats gaat maken voor nieuwe mensen in de leiding van de Kerkraadse club. "Wij denken dat de club beter af is in andere, meer ambitieuze en doortastende handen dan de huidige (overgebleven) leden van de RvC, de directie en de stichting Roda JC. Daarnaast mag de Phoenixgroep meer ambitie tonen" 

“Continuïteit waarborgen, eventueel in de Keuken Kampioen Divisie, lijkt verkozen te worden boven ambitie en het daarmee nemen van enig risico. Vraag is of we op deze manier over twee jaar op het juiste punt staan als club. De nieuwe grasmat en het verbeteren van contracten qua onder andere fysio en schoonmaak zijn prima", vervolgt de Supportersraad. 

"Maar kijkend naar de klachten van sponsors die ons willen bereiken, de slagkracht van de commerciële afdeling, en de uitsrraling van Roda JC naar buiten toe, stellen we toch hardop de vraag of je na 1/3e termijn van het driejarenplan kunt stellen dat Roda JC de juiste slagen in het juiste tempo vooruit maat. Zeker gezien verdere vertraging die nu zal optreden doordat algemeen directeur Martijn Wismans alweer vertrekt en het technisch hart opnieuw vormgegeven zal moeten worden.” 

“Dat er personen vertrekken vanwege een verschil van inzicht kan zijn. Dat is ook in andere organisaties gebruikelijk. Maar als vier personen vertrekken, dus 25 procent, van alle nieuw ingevulde posities, dan heeft men op zijn minst de schijn tegen dat er structureel iets niet klopt in de organisatie. En als alle kritische elementen vertrokken zijn, dan is het niet vreemd dat het restant nog op één lijn zit", aldus de Supportersraad in het bovengenoemde statement. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties