Stormloop reisbureaus: directrice achter de balie

Foto: © ZO-NWS|iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 12/05/2021 om 12:40
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 14:34

Na de persconferentie van dinsdagavond is er stormloop bij de reisbureaus. Directrice Joyce Fonteijn van Kupers, met een vestiging in Brunssum, is zelf achter de balie bijgesprongen.

“Het is op dit moment bij al onze vestigingen ontzettend druk”, zegt Fonteijn woensdag tegen ZO-NWS. “We proberen intern met personeel hier en daar wat te schuiven om de drukte te kunnen verwerken. Ik ben zelf achter de balie bijgesprongen. Dat doe ik normaliter als directrice niet”, lacht Fonteijn.

Massaal worden reizen geboekt naar Griekenland en Spanje, bevestigt de directrice. Mensen willen per direct op vakantie. En er zijn 'boektechnisch' amper risico’s aan gebonden. “Indien de vakantiebestemming verandert van geel naar een oranje reisadvies, ontvangen klanten het geld terug of de boeking wordt omgezet naar een bestemming met een geel reisadvies”, gaat Fonteijn verder.

De directrice denkt echter dat de absolute drukte nog moet komen. “Als de reisadviezen per land bekend worden gemaakt, zal het alleen maar drukker worden.” 15 mei maakt de overheid het reisadvies per land bekend en vervalt het algehele negatieve reisadvies dat nu nog van kracht is.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties