VVD: Hoogte starterslening Brunssum moet aangepast worden

foto: iStock
Gepubliceerd op 23/03/2021 om 10:45
Laatst bewerkt op 23/03/2021 om 22:43

Om nieuwkomers op de woningmarkt in Brunssum te kunnen behouden moet de starterslening worden verhoogd. Dat betoogd de VVD in vragen aan het gemeentebestuur.

Starters op de woningmarkt kunnen via de gemeente een starterslening aanvragen. Voor een woning van maximaal 173.000 euro kan een gemeentelijke lening worden aangevraagd. Dat is volgens de liberalen te laag gelet op de sterke stijging van de verkoopprijzen van woningen. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Brunssum 203.300 euro is.

Volgens de VVD in de gemeenteraad van Brunssum zou deze gemeente de starterslening moeten verhogen naar 225.000 euro. Vorig jaar verhoogde de provincie de lening voor starters naar dat bedrag.

Recent werd die mogelijkheid zelfs verhoogd tot een aankoopbedrag van 245.000 euro. In het geval starters gebruik maken van een starterslening financiert de provincie 75 procent van het te lenen bedrag voor en de gemeente Brunssum de overige 25 procent. De lening is dan ook echt bedoeld om een impuls te geven aan starters.

Als de gemeente de hoogte van de starterslening niet aanpast vreest de VVD voor het wegtrekken van jongeren uit de gemeente. In veel omliggende gemeenten is de starterslening namelijk hoger.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties