Heerlense burgemeester en politie helpen Syrisch gezin

foto © Istock
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 17/12/2020 om 08:49
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:02

In samenwerking met diverse professionals probeert de gemeente Heerlen een Syrische familie én andere betrokkenen te ondersteunen en helpen. Dit met als doel zo snel als mogelijk de rust en het veiligheidsgevoel terug te brengen binnen het gezin en in de buurt,zeggen burgemeester Roel Wevers en chef politie Bert Vermarten.

"In een eerder stadium is het gezin hiervoor een passende woning in een andere wijk aangeboden, waarbij het gezin er destijds zélf voor heeft gekozen hier niet op in te gaan. Momenteel verblijft het gezin niet meer in de huidige woning. De gemeente is met man en macht op zoek naar een geschikte woonruimte voor het hele gezin", leggen Wevers en Vermarten uit. 

"Naast dit onderdak op langere termijn werken we ook aan een tijdelijke oplossing om het gezin zo snel als mogelijk te huisvesten. In de tussentijd onderhouden we actief contact met alle betrokkenen. De politie heeft gesprekken gevoerd met de betrokken partijen en onderzoek gedaan naar gedragingen." 

"Daarbij heeft de politie zowel zichtbare als onzichtbare, maatregelen genomen om de veiligheid van eenieder te waarborgen. Belangrijk is dat men zich veilig voelt in de wijk, zowel de betrokken families, als de andere buurtbewoners. We hebben begrip voor de emoties maar, (het aanzetten tot) geweld dan wel het dreigen daarmee is nooit de oplossing", aldus burgervader Roel Wevers en politiechef Bert Vermarten. 


 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties