VIDEO: Nipte meerderheid voor nieuwbouw gemeentehuis op De Horsel

Gepubliceerd op 31/01/2023 om 21:05
Laatst bewerkt op 1/02/2023 om 12:01

Beekdaelen gaat een nieuw gemeentehuis bouwen op industrieterrein De Horsel in Nuth.

Daarmee is het voorstel van het college van tafel. Het college legde dinsdagavond tijdens de raadsvergadering de plannen voor een nieuw gemeentehuis in Oirsbeek voor aan de gemeenteraad.

De stemming verliep niet zonder slag of stoot. Het was te verwachten dat de oppositiepartijen PvdA, GroenLinks, D66 en de VVD, gezien hun eerdere uitlatingen, tegen het plan waren maar ook in de coalitiepartijen waren tegenstanders wat betreft de nieuwbouw. Bij de Vernieuwingsgroep, maar vooral bij Beekdaelen Lokaal was er verdeeldheid over de locatie waar gebouwd moest worden.

Er werd  gedebatteerd over de drie mogelijke opties: renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van het bestaande gemeentehuis in Nuth, nieuwbouw op industrieterrein De Horsel en nieuwbouw in Oirsbeek. Tijdens de stemrondes verdween als eerste het in stand houden van de bestaande gemeentehuizen van tafel.

Daarna bleek dat, mede door de standpuntverandering van de PvdA, de VVD en Beekdaelen Lokaal raadslid Annie Goossens, het plan voor nieuwbouw bij De Horsel met 13 stemmen voor en 12 stemmen tegen aangenomen was.

Hugo Schaffrath (Vernieuwingsgroep) vond dat er een spelletje gespeeld werd: "Annie Goossens van Beekdaelen Lokaal bijvoorbeeld. Die stemde gisteren tegen en vandaag vóór de nieuwbouw op De Horsel. En de VVD en PvdA, die eigenlijk geen cent wilden uitgeven, stemmen nu plots vóór de bouw van een nieuw gemeentehuis op het industrieterrein".

Lars Kockelkoren van de PvdA ziet dat anders. "Het was geen spelletje. Niets uitgeven werd van tafel geveegd en toen lagen er nog twee scenario's voor en bouwen bij De Oirsprong in Oirsbeek vinden wij een veel slechter idee dan de bouwvariant op De Horsel".

De enige partij die aan het begin van de vergadering vóór de bouwplannen op het industrieterrein pleitte was GroenLinks.

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties