Nijkerken neemt met dubbel gevoel afscheid van Tweede Kamer

Foto: Chantal Nijkerken
Gepubliceerd op 31/03/2021 om 11:26
Laatst bewerkt op 31/03/2021 om 17:37

Chantal Nijkerken (VVD) uit Schinveld heeft dinsdagmiddag afscheid genomen van de Tweede Kamer. Nijkerken gaf eerder al aan zich niet herkiesbaar te stellen.

Naast de Schinveldse nemen nog twee Limburgse kamerleden afscheid van het blauwe pluche. Dat zijn Selçuk Öztürk (DENK) en Martijn van Helvert (CDA).

Na zes jaar actief te zijn geweest in Den Haag vertrekt Nijkerken met een dubbel gevoel. “Het was heel bijzonder. Het is toch fijn om even samen te komen met de mensen die afscheid nemen van de Tweede Kamer”, zegt Nijkerken tegen L1. “Ik ga het werk, de collega’s en de werkbezoeken enorm missen, maar ik vind het ook fijn om meer thuis te zijn. Woensdag ga ik weer terug naar Limburg, heerlijk.”

Het meest trots is Nijkerken op de twee regiodeals die ze voor elkaar heeft gekregen. “Hiermee zijn Limburg en Den Haag toch een beetje dichter bij elkaar gegroeid.”

Of Nijkerken op den duur de landelijke politiek verruilt voor de gemeentelijke laat ze nog even in het midden. “Deze deur gaat dicht en we zullen zien welke deur weer open gaat.”

Nijkerken maakte zich jaren sterk voor de arbeidsmarkt en sociale zaken. Met namen voor mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is een nieuwe baan te vinden. Daarom kreeg ze lovende woorden toegedicht door Tweede Kamer-voorzitter Kadija Arib.

Advertenties