Nieuwe wethouders en raadsleden Brunssum geïnstalleerd

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 30/06/2022 om 10:01
Laatst bewerkt op 30/06/2022 om 10:22

Tijdens de raadsvergadering van woensdagavond zijn de nieuwe raadsleden en wethouders van de gemeente Brunssum geïnstalleerd. 

Voor Lijst Borger was het Hugo Janssen die woensdag als wethouder geïnstalleerd werd, hij was voor de verkiezingen ook al wethouder. De rest is nieuw in het college. Voor het PAK wordt Vérénice Hermans wethouder, voor de VVD Jaimy van Dijk en voor de PvdA Merle van Leusden-Brüning. 

Alle wethouders gaan full-time aan het werk. Hoe de portefeuilles verdeeld gaan worden is nog niet duidelijk. 

Omdat drie van de wethouders ook een zetel in de raad hadden betekende dat dat er plekken in de raad vrij kwamen. Die werden opgevuld met  Marjo Baten-Werink voor Lijst Borger, Tim Theunissen nam plek op een zetel van de VVD, en Vera Braam voor de PvdA. 

Op 7 september wordt afscheid genomen van de vertrekkende wethouders. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties