Nieuwe Roda-directeur: “ik wil nu overal bij zijn, omdat ik vind dat dat moet”

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 7/11/2021 om 08:48
Laatst bewerkt op 9/11/2021 om 09:07

Jordens Peters was nauwelijks officieel begonnen als algemeen directeur bij Roda JC, toen de pleuris uitbrak tijdens de derby bij MVV. Met een hectische periode tot gevolg. De Brabander blikt in gesprek met ZO-NWS terug op zijn eerste weken als clubdirecteur. 

De afgelopen week na de veelbesproken gestaakte derby bij aartsrivaal MVV in Maastricht rolde Peters van overleg naar overleg. Urenlang voerde hij gesprekken met verschillende instanties. “Je kunt je afvragen of een algemeen directeur daar overal bij moet gaan zitten, maar ik wil dat nu gewoon omdat ik vind dat dat moet”, vertelt de 34-jarige oud-prof die nu een plek in de directiekamer van het Parkstad Limburg Stadion heeft. 

Drukke tijden
Een bewuste keuze van hem dus die volgepropte agenda, ook om in korte tijd zoveel als mogelijk ervaring op te doen. “Ik heb gemerkt dat zóveel bij de afwikkeling van die gestaakte wedstrijd en alles wat daar gebeurd is komt kijken, maar zo zit ik er wel kort op. Dat betekent automatisch drukke tijden, al had ik dat van tevoren ook al wel verwacht. Het bevalt me tot nu toe goed het directeurschap.”

Nu de grootste ‘derbyhectiek’ weer een beetje achter de rug is, kan de Roda-directeur soms ook weer heel even afschakelen. “Niet dat het bedoeling is dat we de komende seizoenen op vrijdag blijven spelen als je begrijpt wat ik bedoel, maar een weekend vrij met mijn gezin is ook wel even lekker”, vervolgt Peters, die aangeeft “zoveel als mogelijk transparant naar buiten toe te willen zijn”. Een gezicht van de club naar buiten toe. 

Buitenwacht
“Nou weet ik ook wel dat ‘transparant’ een gevaarlijk woord is, want dat zou impliceren dat je overal open over moet kunnen zijn. Maar dat kan natuurlijk niet. Ik realiseer me echter wel goed dat je als club zijnde door de buitenwacht leeft. En dat die mensen graag van informatie voorzien worden. Of dat nou positief is of, zoals in de toekomst misschien ook eens kan voorkomen, een keertje negatief. Dat hoort erbij en dan kan niemand verbaasd zijn dat men van niks wist.”  

Peters geeft desgevraagd een inkijkje in het overleg voor wat betreft het wel of niet toelaten van Roda-fans tijdens het uitspelen van de derby in De Geusselt. “Daar is nog geen officieel besluit over genomen én ik heb ook geen verzoek gedaan om geen supporters van Roda bij het restant van de derby toe te laten. Aan de andere kant zou het wel zomaar kunnen dat dit niet gaat mogen na wat er gebeurd is. Maar goed, die beslissing ligt niet bij ons.”

Nieuwe derby tegen MVV
“Voor wat betreft 7 januari is dat weer anders want dan staat met Roda JC-MVV weer een nieuwe derby op het programma. Ik laat het even afhangen van wat er in Maastricht besloten gaat worden voor wat betreft het toelaten van uitsupporters, al zal dat dan ook weer gebeuren in overleg met de gemeente en de politie", aldus de directeur van Roda JC. 

Advertenties