Nieuwe onderzoeksresultaten Villa Voerendaal

foto © ZO-NWS | Mikko Kriek
Gepubliceerd op 31/03/2023 om 13:00
Laatst bewerkt op 31/03/2023 om 13:00

Een team van archeologische specialisten heeft onderzoek gedaan naar de vondsten van Villa Voerendaal, die halverwege de jaren tachtig zijn opgegraven. "De resultaten geven nieuwe details en inzichten over die tijd weer", vertelt specialist Henk Hiddink van Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed tegen ZO-NWS.

"Wij hebben de vondsten van de tachtiger jaren uitgewerkt. Daarmee zijn we meer details te weten gekomen over onder meer houten huizen die voor en na de Romeinse Villa zijn gebouwd. Hierdoor kunnen dateringen van verschillende periode preciezer worden vastgesteld."

Het onderzoek naar de Romeinse villa loopt al zo'n 130 jaar. "We verwachten dat er na dit onderzoek weinig nieuwe inzichten over Villa Voerendaal gaan komen. Echter is er weinig bekend over het landschap rondom de villa." Hiddink sluit niet uit dat er in de toekomst ooit een nieuw onderzoek plaatsvindt naar de omgeving van Villa Voerendaal.

De bevindingen van Romeinse Villa zijn van dermate essentiële wetenschappelijke waarde dat ze zijn vastgelegd in een Engelstalig boek. Het boek is vanaf volgende maand fysiek verkrijgbaar, maar de publicaties zijn ook digitaal in te zien via de website van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties