Nieuwe middelbare school in oude vroedvrouwenschool

Gepubliceerd op 28/03/2024 om 10:14
Laatst bewerkt op 28/03/2024 om 10:33

De nieuwe middelbare school in Kerkrade, Het Martin Buber, wordt ondergebracht in de voormalige vroedvrouwenschool. Het pand moet daarvoor de komende drie jaar worden verbouwd.

Dat is althans het plan van het B &W in Kerkrade. Het dagelijks stadsbestuur vraagt de gemeenteraad akkoord te gaan met de aankoop van het gebouw voor 2,2 miljoen euro. De verbouwing tot school gaat 1,35 miljoen euro kosten, verwacht de gemeente. 

De voormalige vroedvrouwenschool ligt naast sport- en gezondheidscentrum Vie op het terrein van het voormalige Sint Jozefziekenhuis. Het pand staat al een paar jaar leeg. 

De nieuwe middelbare school Het Martin Buber gaat komend najaar met ongeveer 150 eersteklassers van start. De school zit nu tijdelijk op een locatie aan de Marktstraat. Omdat er elk jaar een leerjaar bijkomt is dat gebouw over drie jaar te klein. Vanaf het schooljaar 2027-2028 zou Het Martin Buber de verbouwde vroedvrouwenschool moeten kunnen betrekken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties