VIDEO: Nederlanders niet op de hoogte nieuwe Duitse regels

Foto: (c) ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 6/04/2021 om 15:39
Laatst bewerkt op 6/04/2021 om 16:38

Terwijl er alleen nog op vertoon van een negatieve corona-testuitslag grensoverschrijdend verkeer is toegestaan in Duitsland, wordt door Nederlanders nog regelmatig getankt en boodschappen gedaan in Duitse grensdorpen.

De Duitse regering besloot met ingang van dinsdag 6 april dat essentieel inreizend verkeer alleen is toegestaan met een negatieve corona-testuitslag. De test moet minder dan 48 uur oud zijn, mits je niet voor werk naar Duitsland reist. Reis je wel voor werk of studie naar de deelstaat Nordrhein-Westfalen dan is je negatieve corona-testuitslag 72 uur geldig.

"Ik was eerlijk gezegd niet op de hoogte van de nieuwe regels", zegt een Brunssumer. Ook een zestiger uit Heerlen komt nietsvermoedend naar Gangelt om zijn boodschappen in te slaan. "Dit wist ik echt niet", zegt hij. "Ik behoor zelf tot een risicogroep en probeer me altijd zo goed als mogelijk aan de regels te houden." 

De drukte bij winkelcentra als Tüddern en Gangelt, was beduidend minder dan normaal. Toch waren enkele Nederlanders op de been om te winkelen. Met name bij het winkelcentrum in Tüddern werden dinsdag nog veelvuldig boodschappen en cosmeticaproducten ingeslagen door Nederlanders. Bij een tankstation in Süsterseel, vlak over de grens bij Jabeek, stonden regelmatig de pompen bezet met gele kentekens.

De Duitse politie controleerde steekproefsgewijs aan de B56 ter hoogte van Tüddern op inreizend verkeer. Een agent liet daarna weten dat er niet veel Nederlands verkeer aan de orde was. Ook namen de agenten een kijkje bij het winkelcentrum in Tüddern. Ondanks dat redelijk wat Nederlanders boodschappen deden, werd er niemand op de bon geslingerd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties