Nieuwe analyse politie dodelijk ongeluk met Rd4-wagen Merkelbeek

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 15/03/2024 om 07:09
Laatst bewerkt op 15/03/2024 om 09:12

Er moet een nieuwe verkeersongevallenanalyse komen van het dodelijk ongeluk in Merkelbeek waarbij een man (86) om het leven kwam, in november 2022. Dat heeft de rechtbank in Maastricht deze week tijdens een tussentijdse zitting besloten, laat een woordvoerster van justitie weten.

Het ongeluk gebeurde op donderdagochtend 17 november 2022 op de Misweg in Merkelbeek, net buiten de bebouwde kom. Het slachtoffer wandelde daar met zijn hondje. Hij werd aangereden door de vuilniswagen van Rd4 en zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed hij enige tijd later.

Verdachte chauffeur wordt door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd voor het veroorzaken van het fatale verkeersongeluk. “Voorlopig komt deze zaak niet op zitting. Verder wordt een aantal getuigen gehoord en zal de verkeersongevallenanalyse de situatie aldaar opnieuw moeten intekenen. Daarna volgt waarschijnlijk eerst weer een regiezitting en mogelijk weer een inhoudelijke behandeling, aldus een woordvoerster van het OM.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties