Nieuw gemeentehuis Beekdaelen mogelijk niet op De Horsel

Gepubliceerd op 12/07/2023 om 09:45
Laatst bewerkt op 12/07/2023 om 10:25

Het is nog onduidelijk of en eventueel wanneer het nieuwe gemeentehuis van Beekdaelen op bedrijventerrein De Horsel in Nuth gebouwd wordt.

Dat bleek tijdens de raadsvergadering van de gemeente dinsdagavond. De bouw van het gemeentehuis dreigt enkele miljoenen duurder te worden dan de 17 miljoen die geraamd is. Dat zou komen door stijgende rente en lonen.

Daarnaast is de kans op vertraging groot omdat netbeheerder Enexis mogelijk de stroom niet tijdig kan leveren en de gevolgen voor de stikstofuitstoot nog berekend moeten worden. Burgemeester Eric Geurts gaat de kostenstijging berekenen, daarna maakt de gemeenteraad een nieuwe afweging.

De bouw van een nieuw gemeentehuis op het bedrijventerrein kreeg in januari maar net voldoende steun nadat voorstellen voor nieuwbouw in Oirsbeek en renovatie van het bestaande gemeentehuis in Nuth waren weggestemd.

Kijk hieronder naar de reacties van Hugo Schaffrath (Vernieuwingsgroep) en Lars Kockelkoren (PvdA) toen in januari bekend werd dat het gemeentehuis op De Horsel gebouwd moest worden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties