VIDEO: Niet genoeg animo voor kieslijst BCD Brunssum

Foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 7/01/2022 om 12:59
Laatst bewerkt op 10/01/2022 om 06:24

Het is BCD Brunssum niet gelukt om voldoende mensen te vinden voor op de kieslijst. De partij heeft daarom besloten niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. 

BCD was al een tijd opzoek naar nieuw bloed, maar zonder succes. 'Het raadswerk schrikt onze beoogde kandidaten op het moment blijkbaar af', schrijft de partij. Daarnaast zou het raadswerk voor veel mensen teveel uren in beslag nemen. 

Wethouder Carolus de Rijck heeft er slapenloze nachten van gehad. Na een bestaan van meer dan 30 jaar kwam het besluit om niet deel te nemen hard aan. Ondanks dat de beslissing pijn doet, zegt de partij veel gerealiseerd te hebben. 'Daar kan iedereen trots op zijn. Brunssum staat als een huis.'

De BCD is een lokale partij die zich in 1990 van het CDA afsplitste. De partij levert op dit moment één wethouder, Carolus de Rijck, en twee raadsleden, Ger Gerards en Hans Peeters. 

Hoe de partij nu verder gaat, wordt nog besproken. Zowel wethouder De Rijck en de raadsleden Gerards en Peeters zijn klaar om de politiek te verlaten. Ze hadden de partij graag overgelaten aan jongere kandidaten. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties