Neergestoken medewerkster Mondriaan (39) overleden

foto: Track 88
Gepubliceerd op 24/04/2024 om 07:00
Laatst bewerkt op 24/04/2024 om 10:35

De medewerkster van ggz-instelling Mondriaan in Heerlen die vorige week maandag tijdens haar werk werd neergestoken, is dinsdag in het ziekenhuis overleden.

De 39-jarige vrouw, verpleegkundig specialist bij Mondriaan, werd nadat zij was neergestoken overgebracht naar het ziekenhuis van Heerlen. Hier vocht zij een week lang voor haar leven. Maar die strijd heeft zij uiteindelijk verloren.

Voorafgaande aan de steekpartij kwamen verdachte en slachtoffer elkaar tegen in de kantine van Mondriaan. Later werd zij buiten op het terrein van de ggz-instelling neergestoken onder het oog van meerdere getuigen. Van zowel binnen als buiten zijn camerabeelden.

De verdachte in deze zaak is een 29-jarige vrouw uit Brunssum. Zij beroept zich op haar zwijgrecht en wordt verdacht van poging moord danwel doodslag en moet donderdag voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. De verdachte vrouw woonde op het terrein bij Mondriaan in de zogeheten Skaeve Huse, een woonvorm voor mensen die in reguliere huizen niet te handhaven zijn.

De bewoners hiervan hebben doorgaans veelal een psychiatrisch of verslavingsverleden. Verdachte en slachtoffer in deze zaak kenden elkaar uit een eerdere behandelrelatie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties