Natuurtransferium Mingersborg: genieten met een grote G

Foto: Gemeente Voerendaal
Gepubliceerd op 23/04/2023 om 13:00
Laatst bewerkt op 23/04/2023 om 18:36

Natuurtransferium Mingersborg is afgelopen vrijdagmiddag feestelijk in gebruik genomen. De tweede poort tot het zogeheten Land van Kalk werd officieel geopend door wethouder Guillaume Delsing van de gemeente Voerendaal, gedeputeerde van de provincie Stephan Satijn en IBA-directeur Ronald Wilmes.

Wethouder Delsing: "Ik ben enorm trots op dit natuurtransferium in Voerendaal. Vanaf hier kun je genieten van het weidse uitzicht, van de prachtige natuur en van lokale lekkernijen. Kortom: genieten van het Land van Kalk." Drie maanden geleden werd de eerste poort tot het Land van Kalk bij de Kunradersteengroeve al geopend.

Deze tweede symbolische poort is kleiner, maar past perfect in de omgeving en zorgt  volgens de gemeente Voerendaal dat alle aandacht gaat naar het prachtige natuurgebied erachter. Vanaf hier kunnen verschillende wandelingen worden gemaakt, zoals de Kalkovenroute en de route des vins.

"Met deze natuurtransferia en bijbehorende poorten wordt een uniek wandel- en fietsgebied ontsloten", vervolgt de gemeente Voerendaal. "De poorten zijn de schakelpunten aan de randen van het plateau Land van Kalk. Het zijn bezoekersinformatiepunten waar men de auto kan parkeren en te voet of met de fiets verder het gebied in kan gaan."

Na het ‘openen’ van de Poort tot het Land van Kalk nam meesterverteller Marc Hermans de gasten mee in de historie van dit natuurgebied met het verhaal over Ridder Kuno. Hierbij werd ook een nieuwe plaquette ter ere van deze ridder, vlakbij de poort, onthuld door Marina Veldman (Stichting Kuno) en wethouder Delsing.

Lees ook: Voerendaal verwerft locatie voor natuurtransferium bij Mingersborg

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties