VIDEO: NAC zet Roda JC terug met beide benen op de grond

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 26/08/2022 om 20:06
Laatst bewerkt op 27/08/2022 om 08:54

Roda JC ging als ongeslagen medekoploper vrijdagavond in eigen huis het duel met NAC in. Dik negentig minuten later was die status verdwenen: 1-3. 

Emmers had na nauwelijks twee minuten de openingstreffer al moéten maken. De Belg kreeg geheel vrijstaand een voorzet van Limbombe in zijn voeten gespeeld, maar faalde jammerlijk in de afwerking. De wedstrijd kabbelde daarna rustig voort met iets meer balbezit voor de thuisploeg. 

De zeer degelijk acterende gasten, met oud-Roda JC-trainer Robert Molenaar aan het roer, kregen na exact een kwartier spelen de eerste kans, maar Velanas stuitte op de vuisten van Kerkraadse goalie De Boer. 

Via een vrije schop van diezelfde Velanas kwamen de Bredanaars na een klein half uur spelen uit het niets op voorsprong, nadat De Rooij de indraaide bal te gemakkelijk in het doel kon werken: 0-1. 

Banzuzi had kort daarop twee keer in korte tijd de tweede gastentreffer op de schoen, maar eerst vond het Roda-keeper De Boer op zijn weg en even later schoot de zeventienjarige middenvelder al vallend naast.

Na de thee liepen de Brabantse gasten uit naar 0-2. De Boer stond te ver voor zijn doel en werd verschalkt door een stiftbal van Van de Sande. Roda speelde in het tweede bedrijf matig, maar had via verdediger Reith nog dé kans op de aansluitingstreffer. 

Zover kwam het toen nog niet, maar in blessuretijd deed Joppen dat wél. In de aanval daarna maakte Velanas echter aan alle Kerkraadse hoop een einde: 1-3.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties