Na drie jaar nog altijd geen bestemming voor 'reddingsgeld' Roda JC

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 9/08/2022 om 14:27
Laatst bewerkt op 9/08/2022 om 14:49

Drie jaar nadat fans van Roda JC zestig mille ophaalden om de club - mede - te redden, is er nog altijd geen bestemming gevonden waar het geld binnen de Kerkraadse club aan besteed kan worden. Dat laat een woordvoerder van de Stichting Wij zijn Roda JC weten aan ZO-NWS. 

De Kerkraadse club verkeerde in het voorjaar van 2019 in financieel zeer zwaar weer. Goedwillende supporters besloten middels kleine bedragen geld bij elkaar te leggen om zo mee te kunnen helpen aan de redding van Roda. Sinds dat moment is er echter nog steeds niks gebeurd met de opgehaalde vele tienduizenden euro's.   

Verschillende fans van de eerstedivisionist vragen zich hardop af wanneer er uitsluitsel gaat komen. "In eerste instantie was er de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega die dat geld meteen wilde hebben, maar daar staken wij meteen een stokje voor", legt de woordvoerder van de Stichting Wij zijn Roda JC, die de 60 mille beheert, verder uit. 

"Daarna kwamen we ook niet verder door bepaalde mensen binnen de club. Sinds Jordens Peters algemeen directeur is, zijn de contacten beter. Er hebben inmiddels gesprekken over de bestemming van het geld plaatsgevonden. Wij hebben onder andere als voorwaarde gesteld dat Roda dan bijvoorbeeld 500 kaarten beschikbaar stelt voor minderbedeelden", zo klinkt het. 

"Tot een definitief besluit is het echter nog steeds niet gekomen. Wij wachten op een gesprek, want wij willen van dat geld af. Maar dan moet de bestemming wél goed zijn want dit is het geld van de fans die dat met veel moeite bij elkaar hebben gebracht", aldus de zegsman van de Stichting Wij zijn Roda JC. 

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties