Na conflict vertrokken gemeentesecretaris Brunssum nieuwe directeur woningcorporatie

Gepubliceerd op 2/11/2022 om 10:36
Laatst bewerkt op 2/11/2022 om 11:53

De enige tijd geleden in Brunssum, na een intern conflict, vertrokken gemeentesecretaris Otto Eussen, is aan de slag gegaan als directeur van een woningcorporatie in Zuid-Limburg. Dat bevestigt Eussen zelf tegenover ZO-NWS. 

"Ik ben sinds 1 november werkzaam als directeur/bestuurder bij een woningcorporatie in Zuid-Limburg", legt Eussen verder uit. "De naam mag ik persoonlijk nog niet noemen, dat zal de betreffende woningcorporatie nog gaan doen." 

Eussen werd enige tijd geleden in eerste instantie op non-actief gesteld door burgemeester Wilma van der Rijt. De topambtenaar werd ervan beschuldigd dat hij ongeoorloofd een stemadvies zou hebben gegeven. Eussen, die zelf altijd de aantijging aan zijn adres ten stelligste ontkend heeft, zou intern zijn voorkeur hebben uitgesproken voor een kandidaat uit de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.

Onderzoek van een extern bureau leverde echter geen belastende dingen voor de geschorste topambtenaar op. Otto Eussen besloot echter toch zijn biezen te pakken en kreeg in het voorjaar van 2022 een vertrekpremie mee. Deze kwestie ettert in het gemeentehuis van Brunssum nog altijd voort. 

Servie L' Espoir van politieke partij Lijst Lokaal Brunssum stelde onlangs vragen aan het college over de gevoerde procedure rondom het vertrek Eussen waarover binnen de bestuurlijke top van Brunssum gestemd zou zijn. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties