Na 40 edities valt doek voor Orlando Festival

Foto: © iStock | ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 13/09/2022 om 09:34
Laatst bewerkt op 13/09/2022 om 09:39

Na 40 edities komt het Orlando Festival in Kerkrade tot een einde. Dat heeft de raad van toezicht van Stichting Kamermuziek Limburg (SKL) besloten. 

De beslissing is het gevolg van een aantal factoren. Zo verdwijnt er een provinciale subsidie, is het festival te afhankelijk van incidentele bijdragen en wordt het organiseren van concerten steeds duurder. Ook vallen de bezoekersaantallen tegen door naweeën van de coronapandemie. 

"Door dit alles raakt een sluitende festivalbegroting uit het zicht. De exploitatierisico's zijn te groot", schrijft de organisatie. 

Vrienden van het festival, het publiek en alle musici die aan het festival meegewerkt hebben, worden door de organisatie bedankt voor hun inzet.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties