'Moordverdachte Donny M. verminderd toerekeningsvatbaar'

foto © ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 3/04/2023 om 10:21
Laatst bewerkt op 3/04/2023 om 12:55

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben Donny M. verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Hij heeft bekend dat hij de 9-jarige Gino uit Kerkrade heeft ontvoerd, misbruikt en vermoord.

Het Pieter Baan Centrum heeft het rapport onlangs gedeeld met justitie.

De psychiatrische observatiekliniek deed onderzoek naar de psychische gesteldheid van Donny M. Naar aanleiding van de bevindingen heeft de kliniek de rechtbank geadviseerd om hem bij een veroordeling tbs-maatregel op te leggen, naast een eventuele gevangenisstraf.

Het slachtoffer, Gino, werd op 1 juni 2022 ontvoerd uit een speeltuintje in Kerkrade, waar hij tijdelijk logeerde bij zijn oudere zus. Na een zoektocht van drie dagen werd zijn lichaam in Geleen teruggevonden, vlakbij de woning van verdachte Donny M. De verdachte bekende na zijn arrestatie dat hij Gino had ontvoerd, misbruikt en gedood.

In mei komt de zaak opnieuw voor de rechter. Dan wordt het rapport van het Pieter Baan Centrum ook inhoudelijk behandeld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties