Moord Hoensbroek: onderzoek naar mogelijke link met Duitse motorbende Bahoz

Gepubliceerd op 5/05/2021 om 11:56
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De moord in Hoensbroek afgelopen zondag, waarbij een man uit Aken (29) om het leven kwam, heeft een mogelijke link met de Duits-Koerdische motorbende Bahoz. De recherche uit de Duitse stad, vlak over de grens bij Kerkrade, is inmiddels gevraagd om mee te werken aan dit onderzoek, bevestigt woordvoerder Andreas Müller woensdag tegenover ZO-NWS. 

De 29-jarige Akenaar, die zondagmiddag rond half zes doodgeschoten werd naast zijn auto aan de Schuureikenweg in Hoensbroek, blijkt een bekende van justitie in Duitsland te zijn. Hij was in het verleden betrokken bij drugsdelicten en zou mogelijk banden hebben gehad met motorclub Bahoz. 

Vanuit Limburg is in deze zaak inmiddels de recherche in Aken ingeschakeld, zegt politiewoordvoerder Andreas Müller vanuit de Duitse grensstad woensdag desgevraagd tegenover deze omroep. “Wij hebben dinsdag een rechtshulpverzoek gekregen om mee te gaan draaien in dit onderzoek.” 

De bij de dodelijke schietpartij in Hoensbroek om het leven gekomen Akenaar wordt volgens Duitse media in verband gebracht met de in Duitsland geboren voormalig profvoetballer Deniz Naki. Hij zit al geruime tijd vast op verdenking van het leiden van een criminele organisatie in Aken die zich bezig zou hebben gehouden met grootschalige afpersing, drugshandel en het financieren van de terroristische organisatie PKK.
 

Advertenties