Mondo Verde: aantijgingen slecht dierenbeheer kloppen niet

foto: Erwin Scheren
Gepubliceerd op 9/07/2024 om 10:36
Laatst bewerkt op 9/07/2024 om 14:31

"Veel van de aantijgingen van dierenrechtenorganisatie Bite Back over het dierenbeheer op attractiepark Mondo Verde klopt niet". Dat zegt directeur Klaas van der Honing tegen ZO-NWS. Na maanden stilte geeft het Landgraafse familiepark een reactie op de kritische rapportage van dierenrechtenorganisatie Bite Back. 

Bite Back was één van de organisaties achter het protest voor de poorten van Mondo Verde afgelopen zondag. Daar werden aan bezoekers pamfletten uitgedeeld en werd hen afgeraden het park te bezoeken. 

"We hebben de afgelopen maanden kritisch het rapport van Bite Back tegen het licht gehouden", legt Van der Honing de radiostilte van Mondo Verde uit. "De punten van Bite Back is een verzameling van zaken uit de afgelopen jaren. In combinatie met de bevindingen van de Nederlandse Voedings- en Warenautoriteit hebben we gekeken waar Bite Back wellicht gelijk heeft. Zijn er inderdaad zaken onder de maat, wat kunnen we eraan doen, maar ook op welke punten kloppen de feiten in de Bite Back reportage niet." 

Zo vindt Mondo Verde de foto’s van hun verblijven in het rapport, soms gemaakt door bezoekers, ‘misleidend en onvolledig’. De directie van het park heeft de bevindingen op papier gezet, ondersteund met verschillende verslagen van bezoeken van controleurs van de Nederlandse Voedings- en Warenautoriteit en naar de pers gestuurd. 

Overigens is het nog steeds wachten op een rapport van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland naar aanleiding van de meest recente inspectie van Mondo Verde door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit NVWA. RVO controleert of de dierenverblijven voldoen aan algemene dierenwelzijnseisen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties